Search icon

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine trgovinaika.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno trgovino (v nadaljevanju tudi »trgovina«) upravlja Trgovina IKA, d.o.o., Ciril – Metodov trg 13, 1000 Ljubljana, matična številka: 6761283000, ID za DDV: SI54449847 (podjetje je zavezanec za plačilo DDV), ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec). Podjetje je registrirano pri Okrožnem sodišču v Ljubljani dne 14.1.2015, št. vložka SRG 2014/57273.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med trgovino in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

 

1. Način plačila

Kupec lahko izbira med naslednjimi načini plačila:

 • predračun
 • plačilo preko sistema Paypal
 • plačilo po povzetju
 • plačilo s kartico (MasterCard, Maestro, Visa, UnionPay, American Express in Diners)

2. Dostava

Strošek dostave se izračuna glede na težo izdelka. Nakup do 2 kg za pošiljke po Sloveniji znaša 3,80 eur.

Pri plačilu po povzetju se strošek poštnine poveča za 1,22 €, ki ga plačate kurirju.

Dostavo izvaja kurirska služba DPD, v nekaterih primerih tudi Pošta Slovenije. Ob oddaji naročila danes, bo paket predan kurirju naslednji delovni dan in bo prišel do vas naslednji delovni dan od predaje kurirju. V soboto, nedeljo ter med prazniki se dostava ne vrši.

Po najboljših močeh se trudimo, da je zaloga v spletni trgovini osvežena in se vsakih 10 minut sinhronizira s programom blagovnega poslovanja Pantheon in blagajno v poslovalnici Ljubljana. Kljub temu lahko pride do istočasnega nakupa, tehničnih težav, človeške napake ali napake v sinhronizaciji programa Pantheon in lahko se zgodi, da stranka naroči izdelek, ki ni na zalogi. V tem primeru uporabnika takoj obvestimo o nastalem položaju in se potrudimo, da ustrežemo njegovim željam. Ponudimo mu lahko drug, podoben izdelek, izdelek hitro naročimo pri dobavitelju, ali pa uporabniku vrnemo kupnino, če je bilo plačilo že opravljeno.

Če v roku 3-4 dni po obvestilu o zaključenem nakupu ne prejmete paketa, nam to sporočite na shop@trgovinaika.si

Neprevzeti paket, ki se vrne v našo poslovalnico in je posledica napake kupca in ne kurirske službe, lahko ponovno pošljemo. Ponovne stroške poštnine nosi kupec.

 

3. Vračila blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči na naslov shop@trgovinaika.si odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. (npr. hrana, pijača, oblačila narejena po meri, osebni napisi na izdelki ipd.).

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43.b člena ZVPot.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. 

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov je na voljo tukaj.

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

 

4. Postopek nakupa

V trgovini trgovinaika.si lahko nakupujejo registrirani in neregistrirani uporabniki. Pregled košarice je uporabniku dostopen ves čas brskanja po trgovini trgovinaika.si. Pred oddajo naročila je kupcu omogočen celovit pregled naročila in tudi možnost pomika nazaj po spletnem naročilu in odstranitve poljubnih izdelkov. Registriranemu uporabniku so na spletni strani trgovinaika.si vselej dostopni podatki o statusu in vsebini trenutnega in vseh preteklih naročil. Registrirani in neregistrirani uporabnik dobi ob svojem naročilu povzetek naročila na svoj elektronski naslov. Ponudnik bo shranil vsebino naročil registriranih in neregistriranih uporabnikov.
 1. NAROČILO SPREJETO
Po oddaji naročila kupec prejme povzetek naročila po elektronski pošti in obvestilo, da je naročilo sprejeto v informacijski sistem ponudnika. Registriranemu kupcu so na na strani Moj račun vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
 1. NAROČILO V OBDELAVI
Naročilo gre v nadaljnjo obdelavo in dobi status »v obdelavi«. Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Trudimo se, da je zaloga izdelkov v spletni trgovini vedno posodobljena, a ker ob dveh fizičnih poslovalnicah in unikatnosti izdelkov lahko pride do napak in do nakupa izdelka v istem trenutku, se lahko zgodi, da želenega izdelka ni na zalogi. V tem primeru se bomo maksimalno potrudili, da zagotovimo dobavljivost izdelka oziroma vrnemo kupnino. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
 1. NAROČILO ZAKLJUČENO
Ponudnik v dogovorjenem roku in po prejetju plačila preko predračuna blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Po odposlanem paketu dobi naročilo status »zaključeno«. Kupec za kupljeno blago prejme račun, ki je priložen pošiljki.

5. Varovanje osebnih podatkov

V Trgovini IKA, d. o. o. (»Trgovina IKA« ali »mi«), se zavedamo in podpiramo pomembnost zasebnosti podatkov svojih strank. Z vsemi osebnimi podatki, ki nam jih posredujete, ravnamo pošteno in jih skrbno varujemo v skladu z veljavnimi predpisi Republike Slovenije, evropske uredbe GDPR ter načeli in vizijo svojega podjetja.

Verjeli ali ne; tudi pri le enem obisku spletne trgovine si med seboj izmenjamo nešteto podatkov. Da bi lažje razumeli, kaj to pomeni za vas, kako te podatke zbiramo, hranimo in obdelujemo ter kakšne so vaše pravice v zvezi z njimi, smo pripravili spodnji pravilnik.

Do vaših osebnih podatkov lahko dostopajo le skrbno izbrani zaposleni v podjetju Trgovina IKA in njeni pooblaščeni podizvajalci, vsem tem pa je dostop omejen izključno na obseg in namen, potreben za nemoteno izvajanje delovnih in prodajnih procesov in trženjskih namenov skladno s privolitvijo.

 

5.1. Kdo upravlja z vašimi osebnimi podatki?

Upravljavec vaših osebnih podatkov smo podjetje Trgovina IKA, trgovina in storitve, d. o. o., Ciril-Metodov trg 13, 1000 Ljubljana (davčna številka: SI54449847; matična številka: 6761283000).

Svojo prodajo izvajamo preko spletne trgovine www.trgovinaika.si (v nadaljevanju »spletna trgovina« ali »spletna trgovina«), delujoče tudi preko domene .com in v fizični trgovini (Ciril-Metodov trg 13, 1000 Ljubljana). Pri prodaji izdelkov poudarjamo oseben in iskren dostop, vse odločitve pa sprejemamo v skladu z vrednotami podjetja, ki so skrbnost, natančnost in odgovornost do svojih strank. V skladu s svojo etiko delujemo tudi na področju varovanja podatkov naših strank, saj se zavedamo zaupanja, ki nam ga stranke s predajo teh podatkov polagajo v roke, in odgovornosti, ki nam jo ti podatki prinašajo. Pri obdelavi osebnih podatkov se zato zavzemamo za zakonit in pošten pristop, kar vključuje tudi omejitev dostopa do podatkov.

Do vaših osebnih podatkov lahko za izvajanje namenov, navedenih v 5. točki, dostopajo izključno pooblaščeni zaposleni v podjetju Trgovina IKA, d. o. o., ki jih vrednotimo kot zaupanja vredne in kompetentne na področju dela s podatki, ter pooblaščeni podizvajalci, s katerimi sodelujemo za namen tehnične podpore.

To so:

 • izvajalci spletnega oglaševanja na Facebooku in Instagramu;
 • vzdrževalci spletne strani in informacijskih storitev ter vzdrževalci spletnih vmesnikov
 • razvijalci in uvajalci programskih rešitev;
 • dostavna služba Pošte Slovenije in DPD
 • državni organi ali druge pravne osebe, ko za to obstaja zakonita obveza.
 • Z vsemi pooblaščenimi pogodbenimi podizvajalci je sklenjena pogodba o Obdelovanju in zaščiti osebnih podatkov. Vsi pooblaščeni zaposleni in pogodbeni podizvajalci so locirani v Evropski uniji.

 

Zagotavljamo, da vsi pooblaščeni pri delu z osebnimi podatki ravnajo skrbno ter jih ščitijo prezlorabo ves čas zakonite obdelave.

Vaše osebne podatke lahko izjemoma posredujemo tudi tretjim osebam, a zgolj v primeru, ko bi nerazkritje podatkov povzročilo splošno ali vašo osebno škodo ali ko sami zahtevate, da vaše osebne podatke posredujemo tretji osebi.

 

5. 2. Kako pridobivamo vaše osebne podatke?

Osebne podatke sprejemamo na naslednje načine:

 • Ob prijavi na e-novice preko obrazca na spletni strani www.trgovinaika.si. Pri tem načinu vpisa se vaši podatki samodejno oz. s pomočjo aplikacije MailChimp v roku 1 dne prenesejo v glavno elektronsko bazo podatkov.
 • Ob prijavi na e-novice prek fizičnega obrazca v naši poslovalnici Trgovina IKA (Ciril-Metodov trg 13, 1000 Ljubljana). Prodajno osebje podatke vnese prek spletnega vmesnika v glavno elektronsko bazo podatkov.
 • Z registracijo na spletni strani www.trgovinaika.si prek spletnega obrazca. Pri tem načinu vpisa se vaši podatki v roku 1 tedna prenesejo v glavno elektronsko bazo podatkov.
 • Ob uporabi spletne strani www.trgovinaika.si in vseh njenih podstrani. Pri tem se za zbiranje podatkov uporabljajo spletni piškotki, o čemer si lahko več preberete v nadaljevanju.
 • Občasno prek nagradnih iger in aktivnosti, pri čemer je uporabnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.
 • Prek družabnih omrežij in drugih marketinških orodij, kot so aplikacije, pri čemer je potrošnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.
 • Prek vaših vprašanj po elektronski pošti, navadni pošti ali prek drugih oblik komunikacije, ki temeljijo na osebnih podatkih.

5.3. Katere podatke pridobivamo?

Za nadaljnjo uporabo in obdelavo pridobivamo in hranimo naslednje podatke:

 • e-naslov za prijavo na e-novice
 • uporabniško ime in geslo;
 • osnovni osebni podatki za registracijo (ime, priimek, naslov, mobilna številka);
 • dodatni podatki za izstavitev računa v spletni trgovini (številka plačilne kartice, datum veljavnosti, CVV-koda, davčna številka, naslov za dostavo in izstavitev računa);
 • podatki o nakupih in transakcijah (vrsta in število kupljenih in vrnjenih izdelkov, datum nakupa);
 • osebne izkušnje in mnenja o izdelkih;
 • vprašanja in komentarji, medijske vsebine, geolokacijski podatki in drugi podatki, ki nam jih posredujete sami;
 • podatki z družabnih omrežij, ki nam jih posredujete z interakcijo prek Facebook strani Trgovina IKA in Instagram profila @trgovinaika;
 • vaši osebni podatki, pridobljeni iz javno dostopnih virov, vključno s podatki z družabnih omrežij;
 • drugi podatki, ki nam jih posredujete v kontekstu vašega samoiniciativnega povpraševanja (katere izdelke v naši spletni trgovini iščete ali si jih ogledujete).

5.4. Nameni obdelave osebnih podatkov in pravna podlaga

Osebne podatke zbiramo in obdelujemo za lastne potrebe prodaje in promocije prek spletne trgovine na področju Evropske unije in ostalega sveta. Podatke zbiramo za naslednje namene:

 • obveščanje o novostih, obvestilih in izdelkih po elektronski pošti
 • izvajanje storitev, za katere ste zaprosili (kot so pošiljanje spletnih novic, obveščanje o ponovni razpoložljivosti izdelka ipd.) prek medija, ki ste ga izbrali (kot je elektronsko sporočilo ali telefonska številka);
 • prodaja in transakcije v nakupnem procesu prek spletne trgovine ali prek povpraševanj, ki nam jih pošljete po elektronski pošti, prek družbenih omrežij ali jih izrazite osebno v naši poslovalnici;
 • upravljanje vašega sodelovanja v raznih oglaševalskih aktivnostih (kot so razne nagradne igre, ankete, ipd.);
 • izvedba naše pogodbe z vami v procesu nakupa v spletni trgovini (npr. za dostavo izdelkov, ki ste jih kupili v naši spletni trgovini);
 • izvršitev drugih obveznosti, za katere ste se z nami dogovorili;
 • upoštevanje zakonskih zahtev (npr. za izdajanje računov);
 • preverjanje identitete v izogib goljufijam;
 • zagotavljanje, da sta vsebina in funkcionalnost spletne strani v največji možni meri prilagojeni vašim preferencam in potrebam;
 • prikaz relevantnih oglasov prek najetih družabnih omrežij (npr. Facebook in Instagram);
 • administrativno upravljanje na spletni strani;
 • izvajanje raziskav in analiz spletne strani z uporabo orodij za spletno analitiko.

 

Varnost osebnih podatkov ob nakupu je zagotovljena tudi z upoštevanjem veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

 

5.5. Kako podatke beležimo na naši spletni strani?

Ob obisku spletne strani se za najboljše možno delovanje, zagotavljanje kakovosti in zbiranje splošnih statističnih podatkov o uporabi zbirajo določeni podatki – to so podatki o vaši napravi, ki se beležijo prek piškotkov in kode, ki je vgrajena na spletno mesto. Ti podatki lahko vključujejo podatke o vrsti naprave, ki jo uporabljate za brskanje (mobilni telefon, tablica, osebni računalnik ali drugo), vaš IP naslov, vrsto brskalnika in operacijskega sistema, vašo dejavnost na našem spletnem mestu (npr. katere podstrani ste obiskali, kako ste se premikali po spletni strani, trajanje posameznega ogleda strani ipd.).

Vsi podatki, ki jih prejmemo iz vašega obiska, so izraženi le v obliki identifikacijske številke, kar pomeni, da iz njih ne moremo prepoznati dejanskih osebnih podatkov uporabnika. Vaši podatki, ki jih prejmemo iz obiska spletne strani, so zato varni; da bi prišli do natančnih podatkov, bi od vas potrebovali osebno dovoljenje (npr. posredovanje e-maila za prijavo na e-novice).

Vse svoje osebne podatke, ki smo jih pridobili tekom našega sodelovanja, si lahko ogledate, jih spreminjate ali zahtevate njihov izbris prek elektronske pošte na pr@trgovinaika.si.

a) Spletni piškotki

Med osebne podatke se štejejo tudi spletni piškotki. Ko uporabljate našo spletno stran, na vašo napravo pošljemo enega ali več piškotkov – to so majhne tekstovne datoteke, ki vključujejo alfanumerične znake. Pri tem lahko uporabimo sejne piškotke ali trajne piškotke.

Sejni piškotki z vaše naprave izginejo takoj, ko zaprete okno brskalnika (ko se zaključi seja), trajni piškotek pa v vaši napravi ostane tudi po tem, ko brskalnik zaprete, brskalnik pa ga lahko uporabi ob vseh naslednjih obiskih naše spletne strani.

Piškotki načeloma ne vsebujejo osebnih podatkov, lahko pa jih uporabimo za vpogled v uporabniške nastavitve in druge podatke, vezane na vaše pretekle aktivnosti na spletni strani.

Piškotke in avtomatično zbrane podatke lahko uporabimo za prirejanje naše spletne strani (na primer pomnjenje informacij o vašem uporabniškem računu, da vam jih ob naslednjem obisku strani ni treba ponovno vnesti), za prilagajanje oglasov in vsebine ter za spremljanje učinkovitosti našega spletnega mesta in vseh metrik uporabe naše spletne strani (kot je na primer skupno število obiskovalcev in število obiskanih strani).

Spletna stran Trgovina IKA uporablja spletne piškotke, saj tako lahko zagotovimo najboljše storitve pri pregledovanju naših spletnih vsebin in naročanju v naši spletni trgovini, prav tako pa tako lažje poskrbimo za varnost in nemoteno delovanje spletne strani.

Piškotke lahko izklopite tako, da svojemu brskalniku z urejanjem nastavitev naročite, naj zavrne sprejemanje piškotkov katerekoli spletne strani, ki jo obiščete. S pomočjo ustrezne funkcije brskalnika lahko piškotke s svojega računalnika ali mobilne naprave tudi izbrišete.

Če piškotke izklopite, bodo določeni deli naše spletne strani in storitev postali nedostopni ali ne bodo delovali pravilno. Večina strani v naši spletni trgovini je za vas sicer dostopnih, ne da bi za to morali razkriti svoje osebne podatke (kot je na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov). Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), ki nam omogoča, da vas prepoznamo kot vračajočega obiskovalca.

Za spreminjanje nastavitev piškotkov sledite navodilom brskalnika (ki se običajno nahajajo pod zavihkom “Pomoč”, “Orodja” ali “Urejanje”).

b) Prijava prek družabnih medijev 

Prek najetih omrežij za zakup oglasnega prostora, kot sta družabni omrežji Facebook in Instagram, izvajamo ciljano oglaševanje novosti in izdelkov Trgovine IKA na podlagi dejavnosti uporabnika na naši spletni strani in na podlagi demografskih, interesnih in kontekstualnih podatkov, pridobljenih s pomočjo družbenega omrežja samega. Vaši podatki so v tem primeru uporabljeni z namenom, da vam družabno omrežje lahko prikaže oglase, ki vas glede na zaznano aktivnost najbolj zanimajo.

c) Google analitika

V namen zbiranja podatkov o stanju in obisku spletne strani uporabljamo orodje Google Analytics. Podatki, ki jih orodje pridobi, se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (npr. vaš začetni URL, ločljivost zaslona, brskalnik, ki ga uporabljate ipd.) ter se shranjujejo in analizirajo na Googlovem strežniku. Vsi ti podatki so nam preko orodja Google Analytics dostopni, vendar le v anonimizirani obliki. Za dodatne informacije o tem, kako Google in Google Analytics obdeluje vaše podatke, predlagamo, da pregledate Googlovo izjavo o zasebnosti.

d) Vsebine, ki jih ustvarjajo uporabniki

Uporabniki lahko na spletni strani oddate mnenja o izdelkih. Pri tem se od vas zahteva naziv, ki si ga lahko izberete po lastni presoji in je nato tudi javno objavljen – priporočamo, da v tem primeru v namen varovanja osebnih podatkov ustrezno izberete naziv, s katerim želite biti prikazani. Ob objavi komentarja je zahtevan tudi e-mail naslov, ki pa ni javno prikazan. Zavedati se morate, da bo mnenje javno objavljeno na naši spletni strani in po potrebi za promocijske namene objavljeno na Facebook ali Instagram profilu Trgovine IKA.

Poleg zgoraj navedenih možnosti pridobivanja podatkov, ki so posledica delovanja spletne strani, vaše osebne podatke pridobimo izključno prek vašega aktivnega povpraševanja ali naročil (npr. ob spletnem naročilu).

 

5.6. Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke bomo varovali, dokler za to obstaja interes/potreba oziroma do vašega preklica privolitve. V primerih, ko obdelava in hramba podatkov temeljita na pogodbi ali sta določeni z zakonom, se rok hrambe prilagodi pogodbi oziroma zakonu.

Če obstaja utemeljen sum, da so vpisani podatki neresnični, si pridržujemo si pravico, da jih iz vseh baz brez obvestila izbrišemo.

 

5.7. Kakšne so vaše pravice?

Pravico imate, da kadarkoli brez obrazložitve in posledic zahtevate, da dopolnimo, popravimo ali omejimo uporabo vaših podatkov ali da jih dokončno odstranimo iz baze. Prav tako lahko zahtevate dostop ali ugovarjate obdelavi svojih osebnih podatkov ter zahtevate prenos svojih podatkov. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije.

Zahtevo za popoln izbris vaših osebnih podatkov iz našega sistema lahko oddate na naslednje načine, pri tem pa morate jasno navesti vsebino vašega zahtevka:

 • v e-novici kliknete na povezavo »odjava« v nogi;
 • pošljete pisni zahtevek po elektronski pošti na pr@trgovinaika.si pripisom »Odjava«; pošljete pisni zahtevek po navadni pošti na naslov Trgovina IKA, d. o. o., Ciril-Metodov trg 13, 1000 Ljubljana s pripisom »Odjava«; Po prejemu vašega zahtevka bomo vaše osebne podatke prenehali obdelovati v roku 5 delovnih dni.

 

Čeprav se v podjetju zavzemamo za varnost vaših podatkov, se zaradi raznih dejavnikov, na katere ne moremo v celoti vplivati, lahko zgodi, da pretok informacij prek spleta ne bo vedno povsem varen in v skladu z našim delovanjem. Prosimo, da ste pri vnosu podatkov, ki nam jih pošljete prek spletnih obrazcev, previdni in vsako tako pošiljanje opravite odgovorno. 

Politika zasebnosti podjetja Trgovine IKA začne veljati z dnem 25. 5. 2018.

 

6. Stvarne napake in reklamacije

Ponudnik odgovarja za stvarne napake kupljenih izdelkov v spletni trgovini trgovinaika.si. Uporabnik sporoči reklamacijo na elektronski naslov info@trgovinaika.si. Uporabnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da izdelek pregleda.

Blago s kopijo računa in opisom napake uporabnik najkasneje v 14. dneh po pisno oddanem sporočilu pošlje na naslov ljubljanske poslovalnice: Trgovina IKA, Ciril-Metodov trg 13 ali pa ga pusti v eni izmed poslovalnic.

Ponudnik bo najkasneje v osmih delovnih dneh po pisnem sporočilu kupca potrdil prejem reklamacije in podal tudi pisni odgovor na rešitev reklamacijskega zahtevka.

O reklamaciji zaradi stvarne napake nas lahko uporabnik obvesti v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bil izdelek izročen.

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

 

7. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, uporabnik lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@trgovinaika.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Trgovina IKA, d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi tukaj.

Za kakršnakoli dodatna vprašanja, ki se vam porajajo v zvezi z vašimi osebnimi podatki ali za preklic privolitve nas lahko vedno kontaktirate prek elektronskega naslova info@trgovinaika.si